Transparent skjermprogram

- Jan 10, 2019-

Microsoft inngiver et patent for en gjennomsiktig skjerm som kan gi utvidet virkelighet til tabletter, telefoner og bærbare datamaskiner, noe som gjør scener fra filmen "minoritetsrapport" en realitet.


"Minoritetsrapport", utgitt i 2002, fant en verden i 2054, da 3D-databehandling var klar. Bare 10 år etter filmens utgivelse viser Microsofts patenter at selskapet ikke bare fant grunnlaget for teknologien, men gikk også et skritt videre for å gjøre det bærbart.


Patentbolt-nettstedet har nylig utgitt en patentsøknad for en gjennomsiktig displayenhet som beskriver en bærbar versjon av en gjennomsiktig 3D-skjerm som Microsoft tidligere annonserte. Patentet, som fokuserer på hvordan man navigerer mellom filer og programmer ved hjelp av 3D-bevegelser og sporing av hodet, kan brukes til forstørret virkelighet på små bærbare datamaskiner, telefoner, tabletter og andre mobile enheter.


En rekke systemkonfigurasjoner med gjennomsiktige skjerminnretninger er også beskrevet i patentansökningen. Det ligner på et ultrabook, et lettvektssystem med tastatur og gjennomsiktig skjerm som kan byttes ut med en pekefelt, virtuelt tastatur eller en annen skjerm. I en dual-display konfigurasjon, kan systemet brukes til å vise 3D-innhold når den gjennomsiktige skjermenheten er brettet på en annen skjerm.


I likhet med andre forsterkede virkelighetskonsepter, kan Microsofts system, tekst og bilder vises på transparente skjermer. Potentielle applikasjoner inkluderer virtuelle monteringsrom og bruk av lokaliserings- og anerkjenningssoftware for å vise all informasjon rundt brukeren.


Microsoft har blitt rapportert å utvikle lette systemer aktivt, mens Intel viste bærbare datamaskiner med gjennomsiktige berøringsskjermbilder på årets forbrukerelektronikkprogram.

xk04 33